Mısır ununu seven sever, sevmeyen kokusuna bile dayanamaz. Ben Trabzon'da yetişmeme ve mısır unu ile haşır-neşir büyümeme rağmen pek hoşlanmam mısır unundan. Ancak şöyle azıcık yemeklerin içine karıştırılırsa hoşuma gider.
Mesela kuymakta, ısırgan da, lahana çorbasında...
Geçen cuma okulda öğlen arası molasında yemek üzere hazırladım mısır unlu ekmeği. Bu mısır ekmeğinden farklı. Mısır ekmeği sadece mısır unundan yapılmalı. Benim tarifimde sadece bir miktar mısır unu var.
MALZEMELER
2,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı beyaz un
1 yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı kefir
tuz
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
İç malzeme;
Bir kase kurutulmuş domates
Taze soğan yaprakları(2 adet)
Üzerine;
Çörek otu.
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı bir tutam tuz ile çırpınız. Sıvıyağ ve kefiri ekleyerek karıştırınız. Üzerine unları eleyerek ekleyiniz. Hazırladığınız bir bardak ılık su ile yavaş yavaş hamurunuzu yoğurunuz. Hamuru yoğurunca kabartma tozu ve karbonatı karışıma ekleyin. En son iç malzemeleri ince ince kıyarak hamura ekleyin.
Yağlı kağıt serili çember kalıbı yağlayıp, unladıktan sonra 170 derecede içi çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder