8 Mart 2014 Cumartesi

NE OKUYORUM

Merhaba,
Psikiyatri alanında önde gelen isimlerden biri olan, Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın eşi vefat ettikten sonra,‘Bir ölüye âşıkmışım’ diyerek eşine ithaf ettiği kitabı Aşk Terapi’yi (Timaş) okudum.
Tarhan, Zaman gazetesine verdiği röportajda kitabından bahsedince merak edip, kitabı aldım. Evli çiftlere okumalarını tavsiye ederim.

Kitapdan Aldığım Bazı Notlar:

"....Evliliğin başlangıcında romantik duygular daha baskındır. İkinci dönemde kişilik ve güç çatışması yaşanmaya başlar. Taraflar akıllı veya şanslı ise üçüncü dönem olan bağlılık aşamasına geçerler.  Evlilikte aşkın yani romantik duyguların devam etmesi iyi ilişki kurmaya  bağlıdır."

"...Kendisi için farklı bir görüşü yapıcı olarak paylaşmayı becerebilmek bir erkeğin kendisini aşmasıdır."

"...Mutlu olamayan çiftler karşı cinsin gizli kalmış taraflarını anladıklarında sevgi ve iyi niyetin yardımıyla sorunlarını kolaylıklar çözebilirler."

"...Kadının ilişkide önceliği paylaşmak ve yakınlık hissetmektir. Erkeğin önceliği ise yetenekli, yeterli ve güçlü olduğunu hissetmesidir. Erkekler doyumu başarıda ve sonuç almada bulurken, kadınlar paylaşımda bulunmak, değer verilmek ve önemsenmek isterler."

"...Bir erkeğin yarışı kazanmaktan veya tuttuğu futbol takımının attığı golden aldığı zevki, kadın yakınlaşma ve paylaşma anında hisseder."

"...Evliliğinde güven duygusunu hisseden kişiler daha mutlu olurlar, daha uzun yaşarlar."

Huzurlu Günler Diliyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder